Bananenbroodcake

Dit recept noem ik bananenbroodcake. Het is een kruising tussen een brood en een cake. Het is niet zo heel zoet en je kunt het makkelijk beleggen, brood dus. Maar het is zo zacht van structuur en je kunt plak na plak eten, cake dus. Oftewel: een broodcake! Daarnaast is dit recept super makkelijk te maken. Beleg het met iets dat jij lekker vindt. Boter, pindakaas, plakjes banaan, noten, rozijnen of allemaal tegelijk. Maak er je eigen feestje van! Hoe leuk was het op verjaardagsfeestjes als je je eigen cake mocht versieren  😀

bananenbroodcake

Recept Bananenbroodcake

Hoeveelheid: voor 1 broodcake
Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden

  • 65 gram kokosmeel
  • 2 bananen
  • 5 eieren (gescheiden
  • 115 ml kokosolie
  • 1/4 zakje bakpoeder
  • geschaafde amandelen
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

bananenbroodcake
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in. Meng alle droge bestandsdelen (kokosmeel, kaneel, bakpoeder en zout). Meng ook alle natte ingrediënten (eidooiers, kokosolie, geprakte banaan en vanille). Mix vervolgens de twee mengsels door elkaar (op deze manier is alles optimaal gemengd en krijg je het beste resultaat). Klop het eiwit stijf (zorg voor een vetvrije garde en kom!).
Doe dan een schep eiwit bij het andere mengsel en spatel rustig en voorzichtig het eiwit door het mengsel tot het gemengd is. Het is van belang dat dit heel voorzichtig gebeurd. Het eiwit zorgt voor de luchtige structuur omdat kokosmeel geen gluten bevatten die voor een vast en luchtig brood zorgen. Bij te veel op te hard spatelen, spatel je de lucht eruit. Meng een grotere schep eiwit bij het mengsel en spatel dit er weer door. Doe  dan het laatste eiwit erbij en spatel rustig om.
Schep het deeg in de bakvorm, strooi de amandelen eroverheen en bak voor 30 à 35 minuten gaar. Laat de “broodcake” nog minstens 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

bananenbroodcake

Voedingswaarde

Per plakje
Energie: 120 kcal
Vet: 10 gram
Eiwit: 3 gram
Koohlydraten: 3 gram
Vezels: 3 gram