Esmee Noelle

Esmée is een journaliste van 25 jaar oud. In het dagelijks leven werkt ze voor veel verschillende opdrachtgevers als copywriter en daarnaast is ze heel druk met haar eigen site www.WorkThatEs.nl. Ze is die site 1,5 jaar geleden gestart omdat ze zicht verdiept heeft in een gezonde levensstijl en ze merkte dat mensen hier graag meer over wilden weten. Juist omdat ze geen professionele health coach of personal trainer is, kan ze alles open en eerlijk in Jip & Janneke taal uitleggen. Haar lezers weten dat ze zelf dingen uitprobeert en “wijs” is geworden door ervaring. Naast het schrijven sport ze zo’n vier keer per week en brengt ze haar vrije tijd graag met vrienden door. 

Untitled-1

Wat heeft een gezonde levensstijl jou gebracht, en hoe is die gezonde levensstijl ontstaan?
Behalve een goed lichaam en heel veel energie heeft deze gezonde levensstijl me dus mijn website gebracht. Ik heb een enorm leuke groep lezeressen (nu zo’n 32.000 mensen die iedere maand minstens één keer de site bezoeken) die me ook volgen op Instagram, Facebook en Twitter. Dat motiveert me enorm en de leuke reacties kunnen echt mijn dag maken. Mijn website was een hobby maar is nu ook deels mijn baan geworden, mooier kan niet toch?

Welke healthy habit kun je dagelijks terugvinden bij jou?
Dagelijks bewegen of gezond eten spreekt voor zich voor mij, maar mijn echte healthy habit is mijn verslaving naar informatie. Wanneer ik een product eet of mezelf iets afvraag, Google ik het. Die nieuwsgierigheid heb ik deels door mijn beroepskeuze denk ik, maar ik wil gewoon alles over ieder product, oefening of onderwerp weten. Ik zoek dagelijks dingen op!

Van welke workout word je helemaal blij?
Van een fijne run kan ik ontzettend blij worden, maar wanneer het niet goed gaat ook heel chagrijnig. Krachttraining en dan vooral de benen en billenwork-out maken me het vrolijkst. Ik vind doe die oefeningen met veel plezier!

Untitled-2

Wat is jouw favoriete healthy hotspot?
Het liefst eet ik in mijn eigen stad bij Echt, een biologisch lunchtentje in Alkmaar. In Amsterdam ga ik graag naar Lavinia in de Kerkstraat.

Wat is jouw beste tip naar een gezond en evenwichtig leven?
Mijn beste tip is: nooit opgeven. Je mag best eens een dag zondigen of je lichaam een volle week rust geven, maar pak daarna de draad weer op. Zorg dat het sporten en gezonde eten normaal voor je wordt en pas je weekschema er op aan.

Wat is je favoriete gezonde product?
Ik ben gek op courgette en aubergine. Het liefst in combinatie met geitenkaas. Als ik iets met die ingrediënten op een menukaart zie, bestel ik het zonder naar de rest van het menu te kijken. Ook lust ik graag amandelen, mango, avocado en kip.

Hoe ziet je workout agenda er ongeveer in een week uit?
Dat verschilt heel erg. Normaal gesproken doe ik drie keer in de week aan krachttraining en loop ik één keer in de week hard (5-10 km). Maar nu moet ik trainen voor de twee 10 km runs van Nike (We Own The Night) eind mei en juni. Ik loop ze in Milaan en Amsterdam en wil dan natuurlijk wel fit zijn! Ik train nu dus drie keer krachttraining en ren twee keer. Daarna wil ik één rentraining vervangen door kickboksen, dat mis ik!

Untitled-3

Wat is je favoriete gezonde recept?
Ik schreef onlangs een column voor Work That Es met de titel Kneus in de Keuken. Dat ben ik namelijk. Groenten en vlees maken kan ik, maar verwacht er geen smaaksensatie bij… Het enige gezonde recept wat ik graag maak is groene curry met quinoa. Hiervoor haal ik biologische curry pasta bij Ekoplaza, quinoa, cashewnoten, kokosmelk en de groenten die ik wil. Heel makkelijk en heel lekker!

Wat is jouw eigen snelle en gezonde recept?
Snel en gezond? Maak havermout met ongezoete amandelmelk. Voeg daar gojibessen, rozijntjes en chiazaad aan toe en leg er terwijl het nog heet is een klein blokje pure chocolade (boven de 70%) bovenop en smelt het er doorheen. Als een toetje!

Wat is je guilty pleasure?
Je mag me wakker maken voor het slechtste wat er is: patat met mayo, pindasaus en een frikandel toe. Oeps!

Wat is dé gouden fitnesstip naar een bikinibody?
De tip? Versnel je trainingen. Gun jezelf minder pauzes en zorg dat je daarbij gezond eet. Ik sla vlak voor ik in bikini moet alles over wat uit een pakje komt.

Tot slot,
Vanaf 27 april geef ik met Girlscene.nl en Annemerel.com iedere week een nieuwe Girlscamp challenge om je klaar te maken voor deze zomer! Daarnaast kun je één van onze vier Girlscamps in het Vondelpark bezoeken en ontvangen je een leuke goodiebag achteraf.

workthates