Peanutbuttercups 2.0

Misschien heb je er wel eens van gehoord, peanutbuttercups. Super simpel en super lekker. Je kunt ze op tafel zetten als bonbonnetjes of eten in plaats van een koekje bij je kopje thee. Maar de peanutbuttercups werden als je het mij vraagt een beetje saai. Of eigenlijk dacht ik: dat kan nóg leuker! Daarom hebben we hier voor jullie de peanutbuttercups versie 2.0!

IMG_9331

Deze versie is met, natuurlijk, pindakaas maar ook met jam en zeezout. De jam maakt het net ietsje zoeter en het zeezout geeft even een onverwachtse smaak waardoor je de volgende smaken nog beter proeft! Nieuwsgierig naar het recept? We gaan het je vertellen! 🙂

Recept

Hoeveelheid: voor 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

– 150 gram pure chocolade
– 8 tl pindakaas/notenpasta
– 8 tl aardbeidenjam
– zeezout
– mini caisses (die leuke cupjes 😉 )

IMG_9296

IMG_9306

Bereidingswijze

Begin met het smelten van de chocolade. Doe dit au-bain marie zodat de chocolade niet te heet kan worden. Wordt dit wel te heet, dan zal je chocolade niet mooi stollen of bijvoorbeeld wit uitslaan. Smelt daarom voor het beste resultaat 3/4 van de chocolade in de pan (ongeveer 115 gram). Zodra dit gesmolten is haal je de pan van het vuur af en voeg je de rest van de chocolade toe. Wanneer ook deze gesmolten zijn en je een gladde chocoladesaus hebt zal het de juiste temperatuur hebben en kun je verder te werk gaan.

IMG_9312

Doe in elk cupje ongeveer 1 el chocolade. Zolang de onderkant maar bedekt is. Laat dit een klein beetje stollen. Doe dan in elk cupje een theelepeltje van de pindakaas of notenpasta. Zorg dat de pindakaas de zijkanten van het cupje niet raakt zodat de vulling echt alleen binnenin komt te zitten. Doe daarna op de pindakaas in elk cupje een theelepel jam. Daarna kun je de cups  verder vullen met de chocolade totdat de vulling net bedekt worden. Laat de chocolade weer bijna stollen en bestrooi dan de chocolaatjes met heel weinig zeezout (zoals op de foto’s is redelijk veel, een paar korreltjes zijn al genoeg). Het zeezout zal oplossen wanneer je dit strooit wanneer de chocolade nog vloeibaar is maar wanneer het volledig gestold is plakt het niet meer. Dus kijk goed wanneer je dit erover heen strooit.

Afbeelding2

Laat dan de peanutbuttercups volledig afkoelen en stollen, als ze dat redden 😉

IMG_9352-001