Geroosterde kikkererwten

Ik houd van Pinterest. Ik kan uren plaatjes kijken en pinnen. Van de mooiste keukens tot de lekkerste recepten en van inspirerende mensen tot presentatie-inspiratie. Vaak zag ik geroosterde kikkererwten voorbij komen waar ik steeds nieuwsgieriger naar werd. Ik houd niet van peulvruchten maar als deze knapperig zouden worden dan wilde ik het wel eens proberen. En ter vervanging van de chips of borrelnootjes op vrijdagavond was dit wel het proberen waard.

IMG_9813

Ik heb een hekel aan groente en fruit uit potjes of blikjes. Vers is 100x lekkerder. Dus ik kocht een zak gedroogde kikkererwten en heb ze een dag laten weken en daarna 1,5 uur gekookt. Het klinkt als veel werk maar tijdens het weken en koken heb je er weinig omkijken naar. Heb je toch iets meer haast dan kun je natuurlijk ook een blikje kikkererwten kopen.

Uiteindelijk vond ik ze superlekker! Ik had een pond kikkererwten liggen dus ik besloot om de andere helft ook meteen te roosteren. Hoewel dat een iets minder slim plan was. Het huis en ikzelf roken nog 3 dagen lang naar geroosterde kikkererwten waardoor ik er ineens helemaal niet meer zoveel trek in had. Dus ik raad je aan het gewoon bij die 250 gram te houden. Want dan zijn ze echt heerlijk!

Recept

Hoeveelheid: 250 gram
Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden

– 250 gram kikkererwten
– 3 el zonnebloemolie
– 2 tl zeezout
– 1 el cayennepeper
– 1 el massala (of kerriepoeder)
– 1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

Heb je gedroogde kikkererwten? Laat deze dan eerst een nacht weken en kook ze vervolgens 1,5 uur.

IMG_9688

IMG_9691

IMG_9794

Dep de erwten goed droog en besprenkel deze met de zonnebloemolie. Bestrooi ze daarna met de kruiden. Ik houd van een lekkere pittige snack en gebruik daarom graag veel cayennepeper. Ik eet ze echt als een gezondere versie van zoutjes. Kun je niet goed tegen pittig of heb je ze liever wat zachter/milder van smaak dan kun je minder kruiden gebruiken (of andere kruiden die je lekker vindt).

IMG_9797

IMG_9802

Leg de kikkererwten op een bakplaat op bakpapier en zorg dat ze nog wel wat vrije ruimte hebben. Zo worden ze lekker knapperig. Rooster de kikkererwten op 200 graden 40 minuten lang. Blijf wel bij de oven en hussel elke 10 minuten.

IMG_9810

Zijn ze knapperig? Dan zijn ze goed! Zet ze op een feestje op tafel of eet vrijdagavond bij je favoriete serie!

IMG_9819